En bärande guldkant

Jag ser tre situationer och deras påverkan på vårt agerande:

  • En enkel guldkant
  • Samling av enkla guldkanter
  • En bärande guldkant

För att ta ett enklare exempel så utgår jag från en anställning. En enkel guldkant kan vara att sluta tidigare på fredagar, onsdagsfika, fruktkorg, sommarfest med kollegor. Något man längtar efter och något som gör vardagen gladare och ljusare.

Vad händer med oss om någon av dessa börjar plockas bort? Min erfarenhet är att det leder till upprördhet och bitterhet hos en del medarbetare.

Om för många av guldkanterna plockas bort, det vill säga en samling av enkla guldkanter, då kan personalen börja se sig om efter ett nytt jobb.

Samtidigt finns det också moment som jag kallar för ”bärande guldkant” – en guldkant som kan ses som en bärande konstruktion. Något som både förgyller tillvaron och som är ett måste. Ett exempel kan vara varierande arbetsuppgifter. Om en del av uppgifterna flyttas till ett annat kontor då blir jobbet mycket tristare och mer monotont. Ett annat exempel kan vara möjlighet till distansarbete. En sådan guldkant skulle kunna sägas vara ett krav för att man ska stanna kvar.

Så min slutsats är att många av guldkanterna är bara något som är ”trevligt att ha”, andra är ett ”måste” för att man ska jobba kvar. För varje bortplockad guldkant minskar motivationen. Är guldkanten ”bärande” då är det kritiskt att den finns kvar.

Exemplet gäller jobbet, men det är lika applicerbart på till exempel relationer.

Hur definierar du en guldkant och hur skiljer den sig från ett krav, eller en ”bärande” guldkant?

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.