Hur många skiljer sig? Över hälften!

Hur många skiljer sig? Hur påverkar det människor?En skilsmässa påverkar hela människans tillvaro och även hens omgivning: barn, vänner, släkt. Att stanna kvar i ett olyckligt äktenskap likaså.

Hur många skiljer sig, undrar många. 2021 gifte sig 38 895 par i Sverige. Samma år skilde sig 23 647 par.

Även om det för det mesta inte rörde sig om samma par så handlar det om ca 61 procent. Man kan förstås räkna lite olika, min slutsats är dock att det handlar om över hälften.

Statistiken speglar inte heller separationer i sambo- eller särboförhållanden. Så mörkertalet är stort.

Slutsatsen är dock att risken att förhållandet inte kommer hålla är större än chansen att ni komme leva tillsammans livet ut.

Slutsatsen är att risken att förhållandet inte kommer hålla är större än chansen att ni komme leva tillsammans livet ut.

En skilsmässa påverkar hela människans tillvaro och även hens omgivning: barn, vänner, släkt. Att stanna kvar i ett olyckligt äktenskap likaså.

I många fall kan man investera i ett äktenskap innan (eller när) de första skilsmässotankarna dyker upp.

Därmed kan man förhindra att äktenskapet sakta dör eller slutar i en uppslitande skilsmässa.

Men för att ta upp problemen krävs mod. Det är ingen lätt sak att ta upp med sin partner.

Hur många skiljer sig och vad kan man göra för att minska risken? I många fall kan man investera i ett äktenskap innan (eller när) de första skilsmässotankarna dyker upp.

Många går och tänker på detta i flera månader eller till och med år, och lider i det tysta. Ibland när man väl har samlat mod så är det för sent.

Jag är övertygad om att detta mod har sina rötter i omtanke och en önskan att vårda sin relation. Och jag hjälper dig gärna att hitta både modet och orden. 

Upplever ni att ni behöver hjälp för att ta samtalet vidare så hjälper jag er mer än gärna. Boka då ett första kostnadsfritt samtal via knappen nedan.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.