Känner du dig tagen för given?

Känner du dig tagen för given? Kan du minnas när du senast tydligt känt dig uppskattad och bekräftad av din partner? Många av mina klienter berättar just om detta: att ens partner har slutat anstränga sig efter en viss tid. Att hen tycks mena att "den första ansträngande fasen är över och nu kan man äntligen få slappna av".

Hur länge sedan var det du såg på din partner genom en lins av förälskelse? Det är lätt att känna att man är tagen för given efter att man har varit ihop en längre period.

Ett lyckligt äktenskap kräver att man förälskar sig många gånger och varje gång i samma person.

Mignon McLaughlin

När kände du senast pirret när du väntade på att din partner skulle komma hem?

Kan du minnas när du senast kände dig tydligt uppskattad och bekräftad av din partner?

Många av mina klienter berättar just om detta: att ens partner har slutat anstränga sig efter en viss tid. Att hen tycks mena att ”den första ansträngande fasen är över och nu kan man äntligen få slappna av”.

Jag vill skicka med en tanke.

När man inleder en relation så känns den härlig och alldeles underbar just på grund av att man anstränger sig för varandra, men satsar så mycket och ger så mycket av sig själv.

Det är naturligt att förhållanden har olika faser, däremot ska du inte glömma bort vem din partner faktiskt blev förälskad i (en spoiler: det var inte någon som har börjar slappna av och ta förhållandet för givet).

Hur gör man för att inte känna sig tagen för given?
Min erfarenhet säger mig att ens ansträngningar ofta blir förbisedda. Helt enkelt för att man uppskattar olika saker. Att man kommunicerar på olika sätt.

Hur vill du visa att du anstränger dig för relationen idag? Och hur kan du visa för din partner att du önskar ömsesidigt engagemang i förhållandet?

Här kan du lyssna på sexinspiratören Marika Smith om att hålla gnistan levande i långa relationer.

Det finns dock fler sidor än sexliv som påverkar hur engagerad man känner sig i ett förhållande. Hur ofta gör ni saker för varandra? Och hur ofta gör ni det för själva förhållandet?

Är din partner medveten om det du gör?

Min erfarenhet säger mig att ens ansträngningar ofta blir förbisedda. Helt enkelt för att man uppskattar olika saker. Att man kommunicerar på olika sätt.

Om mitt sätt att visa för min partner att jag älskar honom till exempel är att stryka hans skjorta, så betyder det inte alls att han ser det så.

Istället kan det betyda mycket mer för honom om jag ägnar tiden det tar att stryka till att ge honom fysisk närhet.

Har man inte diskuterat detta så kan man lätt missa dessa kärlekstecken.

Upplever ni att ni behöver hjälp för att ta samtalet vidare så hjälper jag er mer än gärna. Boka ett första kostnadsfritt samtal via knappen nedan.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.