Övning för en starkare parrelation

Här kommer en härlig parrelation övning!

Befinner du dig i en parrelation? Önskar ni komma närmare varandra? Få mer lekfullhet i ert förhållande? Här kommer en övning för en starkare parrelation som kommer ge er nya perspektiv och troligen många goda skratt!

En underbar  övning för en starkare parrelation som kan få er närmare varandra och skapa lekfullhet i relationen

Jag vill bjuda er på en rolig övning. Perfekt om ni vill fylla på med energi! Avsätt gärna en halvtimme-timme till övningen. Ladda upp med något gott att dricka och äta.

Denna övning behöver ni göra tillsammans om ni vill använda den för att komma närmare varandra.

Ta fram var sin (stor) skål och gå runt i hemmet.

Dela på er. Gå runt i huset och leta efter skatter. Lägg i saker som framkallar en härlig och varm känsla.

Ge det 15-20 minuter. Ha ingen brådska. Gå runt, titta efter, känn in. Håll gärna föremålen i händerna. Blunda, känn efter.

Sätt er sedan ner tillsammans, plocka ut sak för sak och fundera på varför ni känner som ni gör. Vad står dessa fynd för?

Berätta för varandra vad just den saken symboliserar för er.

Är känslan kopplad till någon händelse? Vad var särskilt med den händelsen? Vad var du stolt/glad/upprymd över? Var din partner med? Kommer hen ihåg händelsen? Minns ni den likadant? Kanske finns det detaljer som den ena minns, men inte den andra.

Tyckte ni att övningen var rolig? Vad gav den er? Vad överraskade? Blev det några goda skratt?

Jag föreslår att ni firar era nyfunna insikter! Kanske genom en mysig stund tillsammans, kanske genom att återbesöka gamla minnen ännu mer. Till exempel genom att titta på gamla foton, dansa till ”er” låt eller se en film som ni associerar med era fynd?

Jag är övertygad om att det är viktigt att påminna oss om stunderna som gjorde oss lyckliga. De finns inom oss och vi mår bra av att plocka fram dem. Genom övningen dammar vi av dem och gör dem lättillgängliga.

Detta är ett exempel på en övning som jag kan ge mina klienter som läxa mellan våra parcoachingsessioner. Att prata om sina relationer behöver inte vara jobbigt. Om man är beredd att se det som en resa och är mogen för att våga ge sig ut på den och faktiskt ta stegen framåt, så kan man komma långt!

Är du nyfiken på hur du kan stärka din relation med hjälp av parcoachingen, så boka gärna ett första kostnadsfritt samtal med mig.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.