Lämna eller stanna? Relationscoaching för att ta ett beslut

Jag arbetar med par- och relationscoaching

Som parcoach träffar jag ofta klienter som funderar på sitt nästa steg i relationen. Relationscoaching kan vara ett kraftfullt verktyg för att komma fram till ett välavvägt beslut.

Det finns mycket att fundera på, inte minst den grundläggande orsaken till tankarna kring att eventuellt lämna relationen.

Vi brukade skilja oss för att vi var olyckliga. Idag skiljer vi oss för att vi kunde vara lyckligare. Och om skilsmässan tidigare bar all skam, så är valet att stanna när du kan lämna den nya skammen idag.

Esther Perel

Att lämna eller att stanna? Att satsa på sin relation nu eller att prioritera annat för tillfället? Känns relationen fortfarande värd att arbeta för?

Relationscoaching kan vara ett kraftfullt verktyg för att hjälpa dig att hitta svaret.

Som relationscoach kommer jag aldrig föreslå den ena vägen eller den andra. Däremot kommer jag hjälpa dig/er hitta svaren för att ta ett beslut. Jag kommer också hjälpa dig/er att finna krafter och mod för att genomföra det.

Vi kommer använda oss av ett flertal övningar. Eventuellt kommer ni få en läxa att göra som par. Det är också möjligt att ni kommer få individuella hemuppgifter. Dessa övningar kan syfta till att hitta tillbaka till era styrkor och erkänna för er själva vad ni har saknat. (Det är inte alltid vad man tror.) Dessa övningar kan också hjälpa er att hitta områden som ni vill prioritera. Ofta upptäcker mina klienter att de inte riktigt har förstått varandra fullt ut trots att de har använt samma ord. Ibland upptäcker de att de inte har lyckats se varandra eller känt sig sedda. Att får upp ögonen för dessa saker kan ge en nytändning i relationen och verktyg för att ta beslut om nästa steg.

Jag erbjuder alltid en gratis första session för att ni ska känna efter om coaching kan vara något för er.

Jag utgår alltid från just era behov och frågeställningar. Det finns ingen ”one size fits all” för övningar eller samtalsämnen. Det alla klienter däremot kan förvänta sig av mig är omtanke, äkthet och mod. Det är bra att veta att coachingsamtal inte är några trevliga fikastunder, utan du/ni kan behöva göra ett stort arbete, gräva djupt i era känslor och möta obekväma sanningar. Jag kommer dock stödja er längs hela vägen.

Esther Perel är en av mina stora förebilder. Jag gillar hennes varma, ödmjuka och öppna sätt att prata om relationer. Här finns mer att läsa om hur hon resonerar kring skilsmässor: Esther Perel on affairs: do you break up or can you make up?

Nedan hittar du en sevärd TED Talk med henne.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.