Prata känslor med en coach

Prata känslor med en coach

Jag får många frågor om vad man gör under ett coachingsamtal, speciellt med en parcoach eller en relationscoach. Det finns inget enkelt svar eftersom vi som coacher arbetar olika. Därför utgår jag från mig själv som ett möjligt exempel. Min övertygelse är att för att prata om relationer så behöver man först och främst prata känslor. Och för det behöver man tillåta sig utforska dem.

Så vad gör man under ett coachingsamtal? Vad kan du som klient förvänta dig?

Ingredienserna i ett coachingsamtal

Du kan förvänta dig frågor. Många frågor. Väldigt många frågor om känslor. Ibland obekväma men alltid välmenade.

Du kan förvänta dig tystnad. Det händer så mycket i tystnaden. Även där kommer man i kontakt med sina känslor.

Det kan  vara svårt att prata känslor med någon. Därför kan coachen hjälpa dig att reda ut dina tankar och känslor.

Du kan förvänta dig att bli lyssnad på fullt ut. Många upplever att de har aldrig har blivit lyssnade på så här förut; när hela uppmärksamheten är på dig och det inte läggs några värderingar på det du berättar. Oavsett vad som sägs.

Du kan också förvänta dig lekfulla verktyg som kommer ge dig nya insikter. Du kommer lära dig så mycket om dig själv, dina styrkor och dina reaktioner. Det är viktigt att känna till att ett öppet sinne kommer ta dig längst i dessa övningar.

Vad ingår inte i coachingen?

Det du inte ska förvänta dig är råd. Det ger vi inte som coacher. För att sammanfatta: coachen utgår från att alla svar finns inom klienten. Klienten är experten på sitt liv och sina känslor. Det coachen erbjuder är verktyg för att få fram och polera svaren. Därutöver kommer coachen hjälpa dig att ta nästa steg genom att tillsammans med dig utforska alternativen och möjliga resultat. Och inte minst dina känslor kring det.

Vill du prata känslor med mig?

Finns det något du vill veta mer om? Tveka inte att skicka ett meddelande till mig via formuläret.

Känner du att du är redo för ett första samtal och prata känslor? Boka då din första kostandsfia coachingsession. Du kommer upptäcka så mycket om dig själv!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.