Betalar du med dina relationer för din framgång?

Betalar du med dina relationer för din framgång? Relationscoaching kan hjälpa.

Är avsvalnade relationer en rimlig kostnad för en framgång? Ibland smakar inte framgången som man har föreställt sig. Jag som arbetar med relationscoaching borde ha vetat bättre.

Jag vill berätta om mina upplevelser i våras.

Jag borde ha varit överlycklig. Istället kände jag bara tomhet.

Jag hade förberett mig för en tenta i patenträtt i nästan ett år. Många många kvällar och helger gick åt. Jag kapade i princip allt umgänge med vänner och avskärmade mig från min familj. Jag behövde dessa timmar för att plugga.

Tentan skriven. Resultatet kom. Långt över förväntan! Däremot kände jag ingen glädje, ingen upphetsning, ingen ”yay!”-känsla. Bara tomhet.

Sedan grät jag. I flera veckor.

Jag antar att jag förvägrade mig så mycket under det där året. Sådant jag behöver för att må bra. Till exempel att umgås med människor jag älskar. Tillika att investera i relationer. Likaså att uppleva nya saker och platser.

Istället för att vara lycklig över resultatet kände jag mig så ledsen över allt jag hade gått miste om under året.

Ibland smakar inte framgången som man har föreställt sig. Det är viktigt att inse att den ibland är för kryddad med uppoffringarna man behövde göra för att nå framgången. Bitterljuvt.

Jag ångrar inget men …

Jag ångrar inte att jag skrev tentan. Den var väldigt viktig för mig och min självkänsla. Jag bevisade för mig själv att jag kan. Att jag inte ger upp. Att jag har förtjänat min plats som patentkonsult. Att jag är bra nog. Jag hade gjort om det.

Vad jag har lärt mig om relationer och framgång

Samtidigt har jag lärt mig väldigt mycket på vägen. Bland annat om förbjudna känslor. Om känslor som man sopar under mattan. Om att det är tabu att prata om sin sorg över det man har förlorat när man har uppnått en framgång.

Det viktigaste jag har lärt mig är att ingen framgång, åtminstone inte för mig, är mer värd än varma relationer med dem jag älskar.

Tack vare den här erfarenheten har jag dessutom förstått att det finns fler som har låtit bli att prata om sina känslor i samband med en framgång. Och att många känner att man har betalat med sina relationer för sin karriär. Och många tycker inte att det var värt det. Jag diskuterar därför gärna din situation och hjälper dig att hitta bra lösningar för att undvika gå i fällan. Eller komma ur den.

Här kommer en sevärd video om hur man kan koppla bort tankarna på jobbet när man kommer hem. Och därmed kanske rädda sina relationer.

Här hittar du en artikel om hur familjer påverkas av för mycket arbete.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.