Otrohet – kan man någonsin vara säker?

Hur går man vidare efter en otrohet?

Mer en hälften av mina klienter kommer till mig på grund av en otrohet. Kanske något man har med sig i bagaget. Eller något man misstänker pågår just nu. Oftast något man är orolig för ska upprepas i framtiden. Det första jag ser är att man är sårad av sin partner, oavsett om man själv har varit otrogen eller är den som blivit bedragen. Många vill komma över otrohet. En del undrar om man kan och bör förlåta otrohet.

Hur kommer man över otrohet?

Klient M.

Det är ingen enkel fråga, och svaret kan variera från person till person. Alla par har sin egen historia och sina resurser att hantera händelsen. Min uppgift som coach är att visa dem möjligheten och hjälpa dem att komma fram till rätt beslut.

Hur kan jag veta att han inte kommer vara otrogen igen?

Klient I.

Det är inte heller någon enkel fråga.

Desto viktigare är det att fundera över varför det är så viktigt att veta. Kan man någonsin veta? Kommer vetskapen att räcka för att gå vidare?

Ibland handlar det inte om att hitta det rätta svaret utan att lära sig att hantera frågan. För att frågan handlar ofta om en känsla, och inte om fakta.

Min erfarenhet säger mig att det är möjligt att komma vidare. Med vilja och arbete kan otroheten också leda till en starkare relation med en större förståelse för varandra. Man kan komma närmare varandra. Det viktiga är dock att båda är beredda att jobba för en förändring.

Kan man komma över en otrohet? Förlåta en otrohet trots att man är sårad av sin partner?

Jag brukar säga att efter en otrohet kan man vända blad. Man kan inte riva ut en sida, men däremot påbörja ett nytt kapitel i berättelsen. Det som har funnits tidigare kommer alltid finnas med – men det är också en del av historien!

Om du/ni har tankar kring otrohet och vill ta nästa steg, så tveka inte att höra av er och boka en första kostnadsfri session.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.